La Batalla de la Memòria (2a Edició DVD)

La Batalla de la Memòria (2a Edició DVD)

Benvinguts


Hem creat aquest bloc amb la intenció de donar a conèixer el nostre treball, distribuir-lo i, d'altra banda, crear un punt de trobada, un espai comú en el qual compartir opinions al voltant del documental i les seves històries. Us convidem a veure una peça del documental i us deixem aquest contacte:
labatalladelamemoria@gmail.com
A través d'aquesta adreça podreu adquirir una còpia del documental o contactar amb nosaltres per a la seva projecció o distribució.
La premsa té a la seva disposició la següent adreça:
batallamemoriapremsa@gmail.com

Mario Pons Múria

La Batalla de la Memòria

La Batalla de la Memòria
Portada DVD Batalla de la Memòria

La pel.lícula

“La Batalla de la Memòria” és alhora la història dels nostres avis, soldats de la Guerra Civil Espanyola i la de les avies mares que foren refugiades, però també és la història de totes les generacions que han nascut més tard i que, fins fa ben poc, no han pogut parlar en llibertat ni d’aquest conflicte ni de les seves repercussions.

Aquesta no és només la història d’una batalla, aquesta és la història tant dels que estigueren al front de l’Ebre, com dels homes i dones que patiren la devastació de la guerra des de la reraguarda, però sobretot és la història dels silencies que vingueren després de la Guerra Civil. La repercusió de l’Alçament Franquista, la Batalla de l’Ebre, la Dictadura i una Transició mal resolta, han deixat ferides molt profundes, que en el cas de les Terres de l’Ebre, encara perduren tant en els records de vida dels seus protagonistes, com en l’empobriment i la immigració a la que es veuen abocats els seus habitants en l’actualitat.


trailer

miércoles, 6 de enero de 2010

Festival de drets humans a Santa Coloma

LA BATALLA DE L’EBRE ARRIBA A SANTA COLOMA DE GRAMANET.

Després d’aconseguir el premi “Memòries” i el premi del “Públic” al IV Festival
Internacional de Cinema Documental Memorimage de Reus, competint amb films dels Estats Units, Anglaterra, Xile, Argentina Iràn, Rússia, França, Àustria, Dinamarca o Grècia, la pel·lícula “La batalla de la memòria” fa la seva pròxima parada al I Festival Internacional de Cinema de Drets Humans de Santa Coloma, on ha estat seleccionada en la secció “Premi Memòria i Justícia Universal”. www.dhfestival.org

El dijous 10 de desembre de 2009 en el marc del Dia Internacional pels Drets Humans a les 18:30 h al Museu Torre Balldovina (Plaça Pau Casals s/n) se celebrarà la cerimònia d'obertura del Festival, on a les 19:30 h, la Casa Amèrica Catalunya, per mitjà del seu Director, Antoni Travería, farà lliurament del Premi Joan Alsina de Drets Humans al jurista argentí Carlos Slepoy. El premi serà lliurat per la Consellera de Justicia de la Generalitat de Catalunya, Montserrat Tura i el rebrà en nom del premiat el jurista Raúl Castro.

La presentació de “La Batalla de la memòria” serà el divendres 11 de desembre, a les 19:00h a la Central Escènica (Francesc Macià nº 45). A continuació es farà una taula rodona sobre justicia universal i recuperació de la memòria històrica, amb la presència de l’advocat Raúl Castro, membre de la Comissió de Solidaritat amb Familiars de Presos Polítics, Desapareguts i Morts de l'Argentina (COSOFAM) i Mario Pons, director i productor del film presentat a concurs.

La finalitat del festival és promoure un fòrum de reflexió i debat sobre la qüestió dels Drets Humans al món a través de la representació artística continguda en la realització de pel·lícules de producció independent.


“ LA BATALLA DE LA MEMÒRIA”
Una Pel·lícula Documental de MARIO PONS MÚRIA
http://www.labatalladelamemoria.blogspot.com
Contacte: 655 766 673 batallamemoriapremsa@gmail.com