La Batalla de la Memòria (2a Edició DVD)

La Batalla de la Memòria (2a Edició DVD)

Benvinguts


Hem creat aquest bloc amb la intenció de donar a conèixer el nostre treball, distribuir-lo i, d'altra banda, crear un punt de trobada, un espai comú en el qual compartir opinions al voltant del documental i les seves històries. Us convidem a veure una peça del documental i us deixem aquest contacte:
labatalladelamemoria@gmail.com
A través d'aquesta adreça podreu adquirir una còpia del documental o contactar amb nosaltres per a la seva projecció o distribució.
La premsa té a la seva disposició la següent adreça:
batallamemoriapremsa@gmail.com

Mario Pons Múria

La Batalla de la Memòria

La Batalla de la Memòria
Portada DVD Batalla de la Memòria

La pel.lícula

“La Batalla de la Memòria” és alhora la història dels nostres avis, soldats de la Guerra Civil Espanyola i la de les avies mares que foren refugiades, però també és la història de totes les generacions que han nascut més tard i que, fins fa ben poc, no han pogut parlar en llibertat ni d’aquest conflicte ni de les seves repercussions.

Aquesta no és només la història d’una batalla, aquesta és la història tant dels que estigueren al front de l’Ebre, com dels homes i dones que patiren la devastació de la guerra des de la reraguarda, però sobretot és la història dels silencies que vingueren després de la Guerra Civil. La repercusió de l’Alçament Franquista, la Batalla de l’Ebre, la Dictadura i una Transició mal resolta, han deixat ferides molt profundes, que en el cas de les Terres de l’Ebre, encara perduren tant en els records de vida dels seus protagonistes, com en l’empobriment i la immigració a la que es veuen abocats els seus habitants en l’actualitat.


trailer

jueves, 26 de febrero de 2009


NOTA DE PREMSA

“ LA BATALLA DE LA MEMÒRIA”
Una Pel·lícula Documental de MARIO PONS MÚRIA

Contacte: 655 766 673 batallamemoriapremsa@gmail.com

L’Ampolla 26 de Febrer de 2009. 15:27h.

RECORD D’AUDIÈNCIA DEL PROGRAMA “EL DOCUMENTAL”
AMB L’EMISIÓ DE “LA BATALLA DE LA MEMÒRIA” DE MARIO PONS.

Segons l’informació facilitada per la Direcció de el programa “El documental” de Televisió de Catalunya (www.tv3.cat/eldocumental) les dades d'audiència de l'emissió d'ahir dia 25 de febrer de 2009 de "La batalla de la memòria" del canal 33 (hora d'emissió 23:01h) són les següents:

Nº espectadors: 54.000.
Audiència: 0.8 %.
Share: 2.2 %.

Destaquem un pic d'audiència cap a la part central de l'emissió (als 30 minuts, aproximadament, de l'inici del programa) amb 77.000 espectadors i 3.2 % de share. Segons les fons de TVC: “s’observa que el film manté l'interès al llarg de tota l'emissió”. També és significatiu apuntar que, per franges d'edat, els que més es van mirar el documental van ser els joves d'entre 13 i 24 anys, seguits de la gent entre 45 i 64 anys.

Segons Jordi Ambròs cap de coproduccions documentals de TVC: “Aquestes xifres són les millors que ha tingut el programa des que va passar a emetre's els dimecres a aquesta hora de la nit. Constatem, un cop més, l'interès que desperten entre l'audiència els documentals que ens acosten a fets històrics i realitats properes”.

D’altra banda cal destacar que la pel·lícula documental de Mario Pons ha estat seleccionada pel Departament de Vendes de Televisió de Catalunya per ser distribuida a mercats audiovisuals a nivell internacional. Sota el títol “Battling with the Past” el film del realitzador ebrenc ha estat traduït i subtitulat a l’anglès i es presenta properament al Mip-Doc de la ciutat de Cannes a França, al Premio Internazionale Documentario Reportage Mediterraneo a Torino, Italia, i el Festival Internacional de Cinema Documental de Praga a Txecoslovàquia. (Adjuntem flyer promocional de “Battling with the Past”).

Mario Pons, per la seva banda té prevista la distribució a festivals nacionals, televisions autonòmiques, a part de continuar el treball de proximitat, amb noves presentacions a diferents pobles i ciutats Catalanes, com Girona, Sabadell o una segona projecció a Tarragona, sol·licitada per l’Universitat Rovira i Virgili per finals del mes de Març, commemorant el 70 é aniversari del final de la Guerra Civil Espanyola.