La Batalla de la Memòria (2a Edició DVD)

La Batalla de la Memòria (2a Edició DVD)

Benvinguts


Hem creat aquest bloc amb la intenció de donar a conèixer el nostre treball, distribuir-lo i, d'altra banda, crear un punt de trobada, un espai comú en el qual compartir opinions al voltant del documental i les seves històries. Us convidem a veure una peça del documental i us deixem aquest contacte:
labatalladelamemoria@gmail.com
A través d'aquesta adreça podreu adquirir una còpia del documental o contactar amb nosaltres per a la seva projecció o distribució.
La premsa té a la seva disposició la següent adreça:
batallamemoriapremsa@gmail.com

Mario Pons Múria

La Batalla de la Memòria

La Batalla de la Memòria
Portada DVD Batalla de la Memòria

La pel.lícula

“La Batalla de la Memòria” és alhora la història dels nostres avis, soldats de la Guerra Civil Espanyola i la de les avies mares que foren refugiades, però també és la història de totes les generacions que han nascut més tard i que, fins fa ben poc, no han pogut parlar en llibertat ni d’aquest conflicte ni de les seves repercussions.

Aquesta no és només la història d’una batalla, aquesta és la història tant dels que estigueren al front de l’Ebre, com dels homes i dones que patiren la devastació de la guerra des de la reraguarda, però sobretot és la història dels silencies que vingueren després de la Guerra Civil. La repercusió de l’Alçament Franquista, la Batalla de l’Ebre, la Dictadura i una Transició mal resolta, han deixat ferides molt profundes, que en el cas de les Terres de l’Ebre, encara perduren tant en els records de vida dels seus protagonistes, com en l’empobriment i la immigració a la que es veuen abocats els seus habitants en l’actualitat.


trailer

jueves, 2 de abril de 2009

Distribució

La voluntat del projecte “La Batalla de la Memòria” és la de fer arribar el missatge del documental al màxim d’espectadors possibles promocionant d’aquesta manera el nostre territori tant a nivell estatal, com internacional a través de mercats audiovisuals internacionals, festivals, passis a televisió així com projeccions a pobles i ciutats de la província.

La presentació del film als pobles i ciutats catalans està consebut com un acte social, com un punt de trobada de les víctimes locals del conflicte de la Guerra Civil a l’Ebre. La prensentació de la pel·lícula documental és un acte d’homenatge a la memòria viva, a tota aquella generació de nens i adolescents que vegueren el seu futur sacrificat per una Guerra Civil i una batalla, la de l’Ebre que caigué sobre les seves vides com una maledicció que mai han pogut pair. A través de la projecció del documental volem contribuir a donar l’oportunitat als mes grans de passar el trauma de la millor manera possible, enfrontant-se amb als seus records des de l’objectivitat informativa i el rigor cinematogràfic del viatge proposat per “La Batalla de la Memòria”.

ESTRENA - PROJECCIONS A POBLES I CIUTATS

El nostre objectiu de proximitat i de compromís amb el territori passa per arribar al màxim nombre de catalans i catalanes a través de passis tant pels pobles protagonistes de la Batalla de l’Ebre, així com tots aquells municipis i ciutats que ho sol·licitin, definint així una xarxa de passis pel territori català.

l’Estrena de la pel·lícula documental es realitzà a la ciutat de Tarragona (13-1-09) i se n’han fet presentacions a Flix, Gandesa, Tortosa, la Fatarella i Barcelona. Properament tenim prevista la presentació de la pel·lícula a Girona, Sabadell, Sant Cugat, El Vendrell, Móra d’Ebre, Camarles, l’Aldea, i la Sénia entre d’altres pobles i ciutats de la geografia catalana.

PRESENTACIÓ A BARCELONA - EMISSIÓ A TELEVISIÓ DE CATALUNYA

Amb motiu de l’emissió a Televisió de Catalunya el 25 de febrer, “La Batalla de la Memòria” es presenta a Barcelona on obté gran èxit de públic (400 espectadors), produint-se un gran ressò a la premsa catalana, amb crítiques molt positives a diaris com “El Periòdico”, “La vanguardia”, “l’Avui”, “El Punt” o l’”Abc”, entre d’altra premsa provincial i revistes especialitzades, a més de ser noticia a la radio i la televisió pública catalana.

Segons l’informació facilitada per la Direcció de el programa “El documental” de Televisió de Catalunya (www.tv3.cat/eldocumental) les dades d'audiència de l'emissió del dia 25 de febrer de 2009 de "La batalla de la memòria" del canal 33 (hora d'emissió 23:01h) foren de 54.000 espectadors, una audiència del 0.8% i un Share del 2,2%. Destaquem un pic d'audiència cap a la part central de l'emissió (als 30 minuts, aproximadament, de l'inici del programa) amb 77.000 espectadors i 3.2 % de share. Segons les fons de TVC: “s’observa que el film manté l'interès al llarg de tota l'emissió”. També és significatiu apuntar que, per franges d'edat, els que més es van mirar el documental van ser els joves d'entre 13 i 24 anys, seguits de la gent entre 45 i 64 anys.

Segons Jordi Ambròs cap de coproduccions documentals de TVC: “Aquestes xifres són les millors que ha tingut el programa des que va passar a emetre's els dimecres a aquesta hora de la nit. Constatem, un cop més, l'interès que desperten entre l'audiència els documentals que ens acosten a fets històrics i realitats properes”.

DISTRIBUCIÓ MERCATS I FESTIVALS NACIONALS – INTERNACIONALS I TV

La pel·lícula documental “La Batalla de la Memòria” ha estat seleccionada pel Departament de Vendes de Televisió de Catalunya per ser distribuida a mercats audiovisuals a nivell internacional. Sota el títol “Battling with the Past” el film ha estat traduït i subtitulat a l’anglès i es presenta properament al Mip-Doc de la ciutat francesa de Cannes, al Premio Internazionale Documentario Reportage Mediterraneo a Torino, Italia, el Festival Internacional de Cinema Documental de Praga a Txecoslovàquia, TVC també ha seleccionat el documental per presentar-lo al Festival de TV de Shanghai (concretament als Magnolia Awards) a la Xina que tindrà lloc del 8 al 12 de juny de 2009. (Adjuntem flyer promocional de “Battling with the Past”). A més, també tenim prevista la distribució a 150 certàmens més d’alt prestigi nacional i internacional (Adjuntem llista), televisions autonòmiques.

Pel que fa a les noves emissions, estem en negociació amb televisions de la xarxa pública de les diferents Autonomies de l‘Estat (Canal Sur, ETV, Canal 9, IB3 Mallorca, Antena Aragón…), així com els canals de televisió privades i les xarxes de televisions locals.